Hulp en advies

Vind antwoord op de meest gestelde vragen via onze online kennisbank!

Ik wil lenen om een bedrijf te starten. Is dit mogelijk?

Het is niet mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten om uw bedrijf te starten. Zodra u een geregistreerd bedrijf heeft dat minstens 3 maanden actief is, kunt u bij ons een zakelijke lening aanvragen.

Wat kost een zakelijke lening bij Qred?

Qred hanteert geen standaardtarief, maar evalueert elke aanvraag voor een zakelijk lening op individuele basis. Ons team maakt een algemene kredietbeoordeling of een ondernemer in staat is aan de toekomstige betalingen te voldoen, en kijken we of het geleende bedrag in verhouding staat tot de grootte en omzet van het bedrijf.

Bij Qred betaalt u iedere maand een vaste prijs voor een zakelijke lening van €1000 tot €200.000. Deze prijs bestaat uit twee delen: een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de lening (gebruikskosten), plus een vaste maandelijkse aflossing op het openstaande leenbedrag (amortisatie). Tel de twee bedragen bij elkaar op en u heeft uw totaal maandelijks bedrag. Het bedrag dat u aan maandelijks aan gebruikskosten en aflossing betaalt, wordt berekend o.b.v. het leenbedrag, de leentermijn, de kredietscore van een onderneming en andere factoren.

Waarom een vaste prijs voor een zakelijke lening?

Wij geven de voorkeur aan een vaste maandelijkse prijs, omdat u als ondernemer op deze manier precies weet wat er maandelijks wordt afgeschreven. U hoeft u zodoende nooit druk te maken over ingewikkelde rentetarieven of een plotselinge verhoging van uw maandelijkse lasten. Bij Qred blijft het maandelijkse bedrag de hele looptijd van uw zakelijke lening hetzelfde (tenzij u tussentijds een leningsverhoging aanvraagt en extra krediet wilt bijlenen).

Wat is Qred?

Qred is dé expert in zakelijke leningen en helpt ondernemers groeien dankzij snelle, eenvoudige en flexibele financiering. Qred is opgericht in 2015 en is sinds 2020 actief in België. In totaal heeft Qred al meer dan 40.000 ondernemers gefinancierd. Qred biedt bedrijfsleningen van €1000 tot wel €200.000, met een looptijd van maximaal 36 maanden.

Hoe werkt het aanvragen van een lening bij Qred?‍
U kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen op onze website. Ons team neemt uw aanvraag onmiddelijk in behandeling en u ontvangt binnen enkele uren al een reactie. U ontvangt een offerte en zodra deze getekend is, maken we de lening dezelfde dag nog naar u over.

U betaalt elke maand een vast bedrag, dat u kunt terugvinden in uw offerte. Deze prijs bestaat uit twee delen: een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de lening (gebruikskosten), plus een vaste maandelijkse aflossing op het openstaande leenbedrag (amortisatie). U kunt ook de lening op ieder moment kosteloos aflossen (u betaalt dus alleen voor de maanden dat u de lening gebruikt).

Wie kan een lening aanvragen?

Alle Belgische Eenmanszaken, BVs, NVs, VOFs en zelfstandigen kunnen bij ons een zakelijke lening tot €200.000 aanvragen. We hebben slechts 3 vereisten:

1. U dient een geldig BTW-nummer te hebben.
2. Uw bedrijf is al minimaal 3 maanden actief.
3. De leiding van het bedrijf is woonachtig in België.

Het maakt niet uit in welke sector uw bedrijf actief is of hoeveel werknemers er zijn. Qred beoordeelt iedere aanvraag individueel op basis van een geavanceerde kredietbeoordeling. Wat voor ons belangrijk is, is dat er een goed en gezond bedrijfsconcept aanwezig is en, dat er goede mensen achter de onderneming zitten.

Hoe vraag ik een lening aan?

Het aanvragen van een zakelijke lening van €1000 tot €200.000 via Qred is gratis, geheel vrijblijvend en duurt slechts 1 minuut!

Een bedrijfslening aanvragen in een paar simpele stappen:

1. Klik op "Vrijblijvende offerte" op de startpagina
2. Vul het gewenste leenbedrag in
3. Klik op "Snelle offerte met itsme of Be-ID" en verifieer uzelf
4. Vul het formulier in en verzend de aanvraag


Ons team neemt uw aanvraag voor een zakelijke lening direct in behandeling en komt zo snel mogelijk bij u terug om de mogelijkheden te bespreken. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een offerte die digitaal ondertekend kan worden met de itsme app. Zodra de offerte is ondertekend, maken we het geld binnen één uur nog naar uw rekening over.

Is Qred een erkende bank in België?

De hoofzetel van Qred is gebaseerd in Zweden. Qred wordt dus als bank gereguleerd door de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit Finansinspektionen. Finansinspektionen heeft een internationale samenwerkingsovereenkomst met de FSMA.

Wordt mijn aanvraag automatisch goedgekeurd?

Nee, uw aanvraag wordt niet automatisch goedgekeurd. Ons team beoordeelt iedere aanvraag individueel.

Op basis van de kredietbeoordeling zijn we soms gedwongen om een aanvraag voor een zakelijke lening van €1000 tot €200.000 af te wijzen. Een van de meest voorkomende redenen is dat de kredietwaardigheid van een bedrijf of vertegenwoordigers niet voldoende is, bijvoorbeeld omdat er reeds schulden bij andere instanties zijn. Dat gezegd hebbende, zijn individuele betalingsachterstanden niet altijd een reden voor een directe afwijzing. Qred kijkt altijd naar het geheel en denkt met de klant mee over de mogelijkheden. Een andere reden voor afwijzing is dat de verstrekte informatie onjuist of ontoereikend is, of dat het betalingsvermogen van het bedrijf onzeker is of niet kan worden weergegeven.

Moet ik BTW betalen over de vaste maandelijkse prijs?

Nee, de maandelijkse prijs is vrijgesteld van btw.

Rekenen jullie factuurkosten aan?

Dit hangt af van hoe u uw factuur wilt ontvangen. We sturen onze facturen automatisch in PDF-formaat via e-mail. Hier rekenen we geen kosten voor aan. Indien u er echter voor kiest om uw factuur per post te ontvangen, rekenen we €3 per factuur aan.

Wat gebeurt er als ik de lening niet op tijd terug kan betalen?

We raden u ten sterkste aan om contact met ons op te nemen mocht u problemen hebben met het voldoen van een factuur. We zijn altijd bereid om een oplossing te bespreken!

U zorgt er best voor dat u de maandelijkse betaling ten laatste op de vervaldatum heeft gemaakt. Zo vermijdt u aanmaning-,vertraging- en incassokosten. Indien we de betaling niet op tijd hebben ontvangen, zullen we u eerst een vriendelijke herinnering sturen. Mocht de lening daarna nog steeds niet worden betaald, dan wordt de case overgedragen ter incasso. Als het bedrijf niet aan zijn betaalplicht voldoet, dan wordt de garantstellende persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor de betaling.

Wanneer dient de lening terugbetaald te worden?

U betaalt één keer per maand. Een voorbeeld: als u de lening op de 12de van de maand heeft geaccepteerd, dan dient de eerste betaling bij ons de 12de van de volgende maand binnen te zijn.

We sturen u telkens 10 dagen voor de betaaldatum uw factuur via e-mail. U vindt de factuur overigens ook 10 dagen voor de betaaldatum via uw MyQred profiel.

Hoe neem ik contact op met Qred?

U kunt ons telefonisch bereiken op 02 588 09 83 (maandag t.e.m. vrijdag, van 09:00 tot 17:00). Ook kunt u ons contacteren door een e-mail sturen naar support@qred.be.

Zijn er nog verborgen kosten?

Nee, er zijn geen verborgen kosten. Bij Qred zijn we volledig transparant over onze prijzen en voorwaarden. U betaalt bij Qred een vaste maandelijkse prijs die u kunt terugvinden in uw offerte. Deze prijs bestaat uit twee delen: een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de zakelijke lening (gebruikskosten), plus een vaste maandelijkse aflossing op het openstaande leenbedrag (amortisatie).

Wij werken niet met wisselende rente of verborgen kosten, zodat onze klanten precies weten waar ze maandelijks aan toe zijn. Wilt u de lening eerder aflossen? Dan kan dit tevens zonder extra kosten. Zo betaalt u alleen voor de periode dat u de lening daadwerkelijk nodig hebt!

Wanneer wordt de lening overgemaakt?

Zodra u uw offerte heeft ondertekend, maken we het geld binnen één uur nog over naar uw rekening. Afhankelijk van bijvoorbeeld vakantiedagen en verschillen tussen banken, kan de lening dezelfde dag of de volgende werkdag al beschikbaar zijn op uw rekening.

Niet gevonden wat je zocht?

Vragen?

Wij houden van alle ondernemers! Neem contact op en ontdek hoe Qred Bank uw bedrijf kan helpen!
09:00 - 17:00 (ma-vr)
Telefoonnummer
02 588 09 83

Geschatte wachttijd
Minder dan 1 minuut
E-mail
support@qred.be

Geschatte responstijd
Minder dan 24 uur
Chat
Chat met ons

Geschatte responstijd
Minder dan 2 minuten