Qred wordt Europa’s nieuwste bank

25/5/2023
2
minuten
Emil Sunvisson, de CEO van het bedrijf Qred

Svea Mermans

Marketing Lead Belgium
Qred

Stockholm, 25 mei 2023 - Qred, het snelst groeiende fintechbedrijf in Zweden, kondigt met trots aan dat het een volledige vergunning heeft gekregen om bankactiviteiten uit te voeren. Het bedrijf diende de aanvraag in oktober 2022 in en de aanvraag werd in slechts zeven maanden goedgekeurd.

Qred, vier keer op rij opgenomen in de Financial Times-lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa, heeft een volledige bankvergunning gekregen van de Zweedse financiële toezichthouder SFSA. Met behulp van haar eigen AI-gedreven platform heeft Qred sinds haar oprichting in 2015 meer dan 100.000 leningen verstrekt aan kleine bedrijven in Scandinavië en de Benelux, waardoor klanten van Qred meer dan 30.000 nieuwe jobs hebben gecreëerd.

"De banklicentie is weer een belangrijke mijlpaal, want we komen steeds dichter bij de droom die we hadden toen Qred acht jaar geleden werd opgericht. Ik ben erg tevreden dat het aanvraagproces zo efficiënt en soepel is verlopen. Als bank kunnen we de Europese uitrol van onze diensten verder versnellen, aangezien het nu mogelijk is om naar markten te gaan die een banklicentie vereisen", zegt Emil Sunvisson, CEO van Qred.

Het verkrijgen van een banklicentie stelt Qred in staat haar diensten in de hele Europese Unie uit te rollen en spaarrekeningen met concurrerende rentetarieven aan te bieden. Als gevolg hiervan zullen de financieringskosten van Qred dalen ten opzichte van de huidige financieringsstructuur, waardoor klanten betere voorwaarden kunnen krijgen.

"Een bank worden is onderdeel van het plan dat samen met Nordic Capital is vormgegeven. We zullen nu onze snelle en winstgevende groei voortzetten terwijl we de traditionele banken uitdagen met eenvoudigere en slimmere producten om kleine bedrijven in heel Europa te helpen", vervolgt Emil. 

Het advocatenkantoor Hammarskiöld & Co heeft Qred bijgestaan in het vergunningsproces.

Deel dit artikel