Qred stelt Caroline Farberger voor als nieuw bestuurslid

2/5/2023
2
minuten

Svea Mermans

Marketing Lead Belgium
Qred

Stockholm, 2 mei 2023 - Qred stelt Caroline Farberger voor als nieuw bestuurslid voor de Algemene Vergadering op 30 mei 2023.

Qred, het snelst groeiende fintechbedrijf in Zweden volgens de Financial Times, is het toonaangevende financieringsplatform voor kleine bedrijven in 6 markten in Scandinavië en de Benelux. Caroline Farberger is nu verkozen tot lid van de raad van bestuur.  

Caroline Farberger heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële sector, onder andere bij Ica, waar ze de activiteiten van de groep in de verzekeringssector startte en opbouwde. Daarnaast heeft Caroline gedegen ervaring opgedaan bij onder andere Trygg-Hansa en McKinsey, en door bestuurswerk bij Svensk Fastighetsförmedling, Erik Penser Bank en Wellstreet. 

Caroline is een prominent voorstander van diversiteit en inclusief leiderschap, kwaliteiten die Qred hoog in het vaandel heeft staan.

"Caroline's diepgaande expertise in de financiële sector, haar brede ervaring met bestuurswerk en het aansturen van strategische waardecreatie maken haar een zeer waardevolle toevoeging aan het bestuur van Qred. Ik kijk ernaar uit om met Caroline samen te werken en samen de groeireis van Qred voort te zetten", zegt Emil Sunvisson, CEO van Qred.

"Ik ben erg onder de indruk van de snelle groei die Qred heeft doorgemaakt op basis van haar aantrekkelijke klantenaanbod door het gebruik van AI in het kredietproces. De opkomst van nieuwe gespecialiseerde bedrijven die de traditionele banken uitdagen is een duidelijke trend waar Qred uniek voor gepositioneerd is. Ik ben blij met het vertrouwen dat in mij is getoond en kijk er erg naar uit om bij te dragen aan de voortdurende groei." zegt Caroline Farberger. 

Caroline wordt voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van Qred Holding AB (publ) tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 30 mei 2023.

Related articles