Qred is Europa's nieuwste bank

2/10/2023
3
minuten

Svea Mermans

Marketing Lead Belgium
Qred

Qred, het snelst groeiende fintechbedrijf in Zweden, activeert vandaag zijn banklicentie en wordt Europa's nieuwste bank voor kleine bedrijven. Naast deze mijlpaal herbenoemt Qred Mattias Carlsson tot voorzitter van de raad van bestuur.

CEO Emil-Sunvisson en bestuursvoorzitter Mattias-Carlsson

Stockholm, 2 oktober 2023  - Qred, volgens Financial Times het snelst groeiende fintechbedrijf van Zweden, is verheugd te kunnen aankondigen dat de banklicentie die het bedrijf in mei verwierf nu is geactiveerd en het bedrijf officieel een bank is. Daarnaast herbenoemt Qred Mattias Carlsson, voormalig CEO van TF Bank, als voorzitter van de raad van bestuur.

Qred kan nu spaarrekeningen aanbieden aan particuliere consumenten met concurrerende tarieven, waardoor het bedrijf zijn klanten nog scherpere voorwaarden kan bieden. Het bedrijf zal ook zijn dienstenaanbod kunnen uitbreiden en zijn klanten nog uitgebreidere financiële oplossingen kunnen bieden. Deze licentie is een erkenning van de toewijding van het bedrijf om toegankelijke en op maat gemaakte financiële producten aan te bieden aan kleine bedrijven.

"Het is een belangrijke prestatie van Qred om Europa's nieuwste bank voor kleine bedrijven te worden. Het toont onze toewijding om onze klanten te voorzien van de financiële middelen die ze nodig hebben om succesvol te zijn. Deze mijlpaal stelt ons in staat om ons productaanbod te verbeteren en onze klanten een nog hoger niveau van financiële ondersteuning te bieden. Ik kijk ernaar uit om de kleine bedrijven van Europa te laten zien hoe een bank zou moeten zijn", zegt Emil Sunvisson, CEO van Qred.

Naast het feit dat Qred een bank wordt, kondigt Qred met trots aan dat Mattias Carlsson opnieuw is gekozen tot voorzitter van de raad van bestuur. Carlsson was tussen 2018 en 2021 voorzitter van Qred en heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de fintech- en bankensector. Hij was CEO van TF Bank en voorzitter van zowel Hoist Finance als BB Bank ASA.

Sunvisson vervolgt: "We zijn verheugd om Mattias Carlsson terug te zien in ons bestuur. Zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van de sector is van onschatbare waarde bij het sturen van onze strategische richting en om ervoor te zorgen dat we voorop blijven lopen op het gebied van innovatie in de financiële sector. Ik wil ook Per Widerström bedanken voor zijn harde werk en toewijding gedurende zijn tijd in het bestuur."

"Ik ben vereerd door het vertrouwen dat in mij is gesteld door deze herverkiezing tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Qred. Ik vind het geweldig om te blijven bijdragen aan Qred's missie om bedrijven te voorzien van innovatieve financiële oplossingen. Samen zullen we de toekomst tegemoet gaan, groei stimuleren en uiteindelijk de toonaangevende bank voor kleine bedrijven in Europa worden", zegt Mattias Carlsson.

De benoeming van Mattias Carlsson gaat in op 2 oktober 2023 en hij volgt Per Widerström op, die ontslag heeft genomen vanwege een nieuwe functie als CEO.

Over Qred

Qred, in 2015 opgericht door ondernemers voor ondernemers, is Europa's nieuwste bank voor kleine bedrijven. Het fintechbedrijf is vier jaar op rij erkend door de Financial Times als een van Europa's snelst groeiende bedrijven en is marktleider in Scandinavië. Met vestigingen in Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, Brazilië, België en Noorwegen heeft Qred tienduizenden bedrijven geholpen. Dankzij Qred's volledig geautomatiseerde, eigen kredietscoresysteem, kan Qred ondernemers snel en concurrerend geven wat ze nodig hebben om te groeien.

Related articles