5 podcasts voor en door Belgische ondernemers

14/9/2023
3
minuten
Twee personen die een podcast maken met laptops en een microfoon

Svea Mermans

Marketing Lead Belgium
Qred

Podcasts zijn hét nieuwe mediaplatform en een makkelijke manier om inspiratie op te doen. Er bestaan podcasts over alle onderwerpen, in alle talen en formaten. Wij hebben speciaal voor u enkele van de beste Belgische podcasts voor, door en over ondernemers op een rijtje gezet. Luister naar onderstaande podcasts en doe inspiratie op voor u en uw eigen bedrijf. Al deze podcasts zijn te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

1. Kortste Ondernemers Podcast (KOP) 

Heeft u niet veel tijd? Nood aan wat snelle inspiratie? Dan is deze podcast ideaal voor u. In elke aflevering van de “Kortste Ondernemers Podcast” vertelt een Belgische ondernemer zijn of haar strafste ondernemersverhaal in een maximum van 6 minuten. Kort maar krachtig! De podcast werkt met seizoenen en tijdens een seizoen krijgt u elke week een nieuwe aflevering met een nieuw straf Belgisch ondernemersverhaal. 

2. Belgische Ondernemers Podcast 

Luistert u liever naar een langer gesprek waar ondernemers meer bedrijfsdetails delen? In de “Belgische ondernemers podcast” delen de ondernemers wat er speelt in hun KMO of start-up, welke donkere periodes ze hebben moeten overwinnen en wat ze ervaren als het leukste van ondernemen. De gemiddelde aflevering duurt ongeveer een uurtje en zit boordevol tips en tricks van ervaren Belgische ondernemers. De podcast heeft geen vast uploadschema, maar brengt ongeveer elke maand een nieuwe aflevering uit. 

3. Business Dad (over Persoonlijk Leiderschap en Ondernemen)

Wilt u graag insights, tips en tricks van een ervaren bedrijfsleider? Dan is Business Dad de podcast voor u! In afleveringen van gemiddeld 30 minuten deelt de host Vincent Vandeputte zijn beste tips over authentiek leiderschap, overtuigingskracht en zelfvertrouwen. Dat alles doet hij vanuit zijn eigen ervaringen als bedrijfsleider en als mens. Wilt u graag de volgende stap zetten op professioneel gebied, of misschien wel helemaal opnieuw beginnen? Luister dan nu en doe inspiratie op. 

4. Gewoon doen: Ondernemen Simpel Gemaakt 

Deze podcast moedigt u aan om actie te ondernemen. De host praat met ondernemers die hun bedrijven lieten groeien in moeilijke periodes zoals de pandemie, zonder al te veel startkapitaal of externe hulp. Er wordt gepraat over moederschap tijdens ondernemen, alsook de balans tussen werk, leven en relaties. Het ondernemen bekeken vanuit de vrouwelijke kant! De afleveringen duren tussen 5 en 50 minuten en verschijnen sporadisch. 

5. Let’s Talk 

Sleutelpersonen van de iets grotere Belgische ondernemers komen hier hun verhaal doen en vertellen over wat hen drijft om een bedrijf te runnen. Kijk mee voor en achter de schermen van deze bedrijven. Deze podcast praat met zowel Nederlandstalige als Franstalige ondernemers. De taal van de afleveringen wisselt dus al eens af. Deze podcast wordt gemaakt door de VBO FEB (Verbond Belgische Ondernemingen / Fédération des Entreprises de Belgique) en de afleveringen duren gemiddeld een half uur.

Heeft u inspiratie opgedaan uit deze podcasts en wilt u uw bedrijf graag een boost geven? Dan is een bedrijfslening de ideale oplossing. Qred biedt zakelijke leningen aan tot wel €200.000. Snel, zonder verborgen kosten en geen bindingstijd. Vraag nu geheel vrijblijvend en gratis een offerte aan op onze startpagina - we helpen u graag verder!

Deel dit artikel